Calendar

View all calendars is the default. Choose Select a Calendar to view a specific calendar.

Select the arrows on either side of the current month to change the month.
Return to Previous

Event Details

View Map
Date:
February 2, 2024
Time:
9:00 AM - 4:30 PM
Time Details:
9:00-16:30 uur
Location:

Gradus Groep, Stadsring 105, 3811 Amersfoort

Address:
Gradus Groep
Stadsring 105, 3811

Amersfoort,
Cost:
Free

Atheense Dialoog: Begin met het Waarom

Friday, February 2, 2024

Start with Why: How Great Leaders Inspire Everyone to Take Action by Simon Sinek Hosted by: Vereniging van Griffiers Netherlands Association of Clerks Facilitated by: Eelco Groenenboom, MMC In het kader van de agenda professionele ontwikkeling organiseert de vereniging voor de tweede keer een Atheense Dialoog. Onder leiding van Eelco Groenenboom MMC, griffier te Albrandswaard, verkennen en bespreken maximaal 10 deelnemers gedurende een dag leiderschapsideeën en -inzichten met het oog op de dagelijkse praktijk aan de hand van het boek Begin met het Waarom van auteur Simon Sinek.

Deelname aan deze tweede pilot is gratis. Aanmelden kan via dit formulier vóór 12 januari 2024. De dialoog kent een maximum van 10 deelnemers op basis van volgorde van aanmelding. Je deelname wordt na aanmelding definitief per mail bevestigd. Deelnemers dienen voorafgaand aan de dialoog zelf het keuze-boek aangeschaft en gelezen te hebben. Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat van voltooiing voor het invullen van een persoonlijke test. Wanneer je test niet wilt doen, dan ontvangt in ieder geval een certificaat van deelname. Van alle deelnemers wordt gevraagd de pilot aan de hand van een evaluatie te beoordelen.

.0Wat hebben Steve Jobs, Martin Luther King en de gebroeders Wright met elkaar gemeen? In eerste instantie niet zoveel. Er is echter één ding dat deze personen met elkaar verbindt, namelijk dat ze allemaal als geen ander begrepen dat niemand interesse heeft voor een idee, een project of een product, zonder te begrijpen “waarom” het eigenlijk bestaat.

Begin met het Waarom is een theorie van Simon Sinek, die stelt dat je in je communicatie moet starten met je drijfveer, je passie en je doel. Dit is de kern van de gouden cirkel, die bestaat uit waarom, hoe en wat. Door te beginnen met het waarom kun je mensen inspireren en een duurzame relatie met je medewerkers, volksvertegenwoordigers en anderen opbou-wen. Dit betekent niet dat je het verdienen van geld of roem moet najagen, integendeel zelfs. Het betekent dat je een betekenisvol leven moet leiden en anderen moet inspireren. De opbrengst komt dan uiteindelijk vanzelf.

Map
Agenda
Facility Submit Event Print Email Event Subscription View RSS Feeds Select on Calendar Expand Collapse Previous Next Down Up Map Share Show more
Agenda