Calendar module icon

Calendar

View all calendars is the default. Choose Select a Calendar to view a specific calendar.

Select the arrows on either side of the current month to change the month.
Return to Previous

Event Details

Date:
June 23, 2023
Time:
9:00 AM - 4:30 PM
Time Details:
9:00-16:30h CET
Location:

Oude Stadhuis, Stadhuisplein 5, 3811 LM Amersfoort

Address:
Oude Stadhuis
Stadhuisplein 5, 3811 LM

Amersfoort,
Cost:
Free

Athenian Dialogue: Dare to Lead/Durf te leiden

Friday, June 23, 2023

Durf Te Leiden: De Kracht Van Kwetsbaarheid Voor Moedige Leiders by Brene Brown Sponsored by Vereniging Van Griffiers Facilitated by Eelco Groenenboom, MMC

In het kader van de agenda professionele ontwikkeling organiseert de vereniging voor de eerste keer een Atheense Dialoog. Onder leiding van Eelco Groenenboom MMC, griffier te Albrandswaard, verkennen en bespreken 15 deelnemers gedurende een dag leiderschapsprincipes en de dagelijkse praktijk aan de hand van het boek Durf te leiden van auteur Brené Brown. De deelnemers kopen en lezen dit boek van tevoren. Na afloop van de dialoog schrijven ze een persoonlijke recensie, die door de facilitator beoordeeld wordt.

Themaboek

Het boek Durf te leiden van Brené Brown gaat over echt leiderschap: vanuit het hart en vol moed, en hoe we dat in de praktijk kunnen brengen.

Brené Brown heeft de afgelopen twintig jaar onderzoek gedaan naar de emoties en ervaringen die betekenis geven aan ons leven, en werkte de afgelopen zeven jaar nauw samen met leiders en cultuurveranderaars over de hele wereld. Ze ontdekte dat allerlei bedrijfstakken, van kleine start-ups tot Fortune 50-bedrijven, met dezelfde vraag worstelen: ‘Hoe ontwikkelen we moediger leiders en hoe verankeren we moed en durf in onze bedrijfscultuur?’

In dit nieuwe boek combineert Brené haar onderzoeksresultaten met persoonlijke verhalen en voorbeelden om deze vraag te beantwoorden. Durf te leiden gaat over echt leiderschap: vanuit het hart en vol moed.

Programma

De inloop met koffie/thee is vanaf 9:00 uur in de bibliotheek van de griffie in het Oude Stadhuis van Amersfoort. Om 9:30 uur start facilitator Eelco Groenenboom met een kennismakingsronde en een toelichting op het dialoogprogramma. Van 12.30 tot 13.30 uur volgt een gezamenlijke lunch in het nabij gelegen stadscafé De Observant, waar vanaf 16.30 uur ter afsluiting ook de borrel plaatsvindt.

Aanmelden

Deelname aan deze pilot is gratis. Aanmelden kan via dit formulier vóór 21 april aanstaande. De dialoog kent een maximum van 15 deelnemers op basis van volgorde van aanmelding. Bij voldoende animo volgt in het najaar een tweede dialoog. Je deelname wordt definitief per mail bevestigd. Deelnemers dienen voorafgaand aan de dialoog zelf het themaboek aangeschaft en gelezen te hebben. Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat van voltooiing voor het schrijven van een persoonlijke recensie. Wanneer geen recensie wordt geschreven ontvangt een deelnemer een certificaat van deelname. Van alle deelnemers wordt gevraagd de pilot aan de hand van een evaluatie te beoordelen. De commissie professionele ontwikkeling kan op basis daarvan beslissen over een vervolg.

Athenian Dialogues 

Dialogen zijn gesprekken die verder gaan dan het verwerven en toepassen van opgedane kennis en kunde in gebruikelijke trainingsseminars. Ze zijn uniek omdat ze leiderschapsprincipes en -praktijken verkennen, op basis van de inzichten in een boek dat alle deelnemers hebben gelezen. Dialogen zijn gesprekken waarin griffiers hun ervaring en begrip delen met betrekking tot de ideeën van de auteur en de relevantie van die ideeën voor hun publieke leiderschapsrol. De Atheense Dialogen vormen een onderdeel van het opleidings en professionaliseringsprogramma van het International Institute of Municpal Clerks. Voor een goedgekeurde Atheense Dialoog kunnen 3 punten ter certificering als Certified Municipal Clerk of Master Municipal Clerk verdiend worden.

Map
Agenda
Facility Submit Event Print Email Event Subscription RSS Feed Select on Calendar Expand Collapse Previous Next Down Up Map Share Show more
Agenda